12 Σεπτεμβρίου, 2014

ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ:ΦΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ.


Ο Άκης Πάνου ήταν ένας πασίγνωστος συνθέτης και στιχουργός καθώς είχε γράψει εκατοντάδες τραγούδια. Επίσης ήταν άνθρωπος που πίστευε στην παράδοση στα ήθη και τα έθιμα και με οικογενειακές αρχές. Πρόσφερε πολλά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας αλλά παρόλα αυτά έφτασε στο έγκλημα, για την παθολογική αγάπη που είχε στην κόρη του, σκοτώνοντας τον εραστή της.


Ο Αθανάσιος - Δημήτριος Πάνου γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Το 1976 χώρισε με την πρώτη του γυναίκα και γνωρίστηκε με την Άννα. Η Άννα είχε γεννηθεί στο Κουτσό Ξάνθης, είχε μεγαλώσει στην Ξάνθη και στα 15 της χρόνια είχε φύγει για την Αθήνα όπου εκεί γνώρισε τον Άκη. Οι δυο τους απέκτησαν τέσσερα παιδιά χωρίς να είναι παντρεμένοι. Το 1986 μετακόμισαν στην Ξάνθη και τελικά παντρεύτηκαν εφτά χρόνια μετά. Ο γάμος τους δεν πήγαινε και τόσο καλά και ο Άκης εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα ενώ πήγαινε στην πόλη της θράκης για να δει τα παιδιά του. Το Νοέμβριο του 1996 η κόρη του Ελευθερία άρχισε να μην πηγαίνει σπίτι της. Τότε μαθεύτηκε ότι είχε σχέση με τον Σωτήρη που ήταν παντρεμένος με ένα παιδί. Ο Σωτήρης ένα χρόνο μετά χώρισε με την γυναίκα του και από εκείνη την στιγμή ήταν με την κόρη του Άκη Πάνου την Ελευθερία. Η Άννα και πολύ περισσότερο ο Πάνου δεν ήθελαν με τίποτα αυτήν την σχέση κάνοντας πολλές προσπάθειες για να την διακόψουν χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Περίπου δύο μήνες πριν το φονικό ο Πάνου είχε ζήσει μία φρίκη με την εξαφάνιση της αγαπημένης κόρης του Ελευθερίας νομίζοντας ότι την είχαν απαγάγει τα κυκλώματα της νύχτας. Η Ελευθερία χάθηκε ξαφνικά πηγαίνοντας ένα απόγευμα στην δουλειά της όπου δεν επέστρεψε ποτέ. Ανήσυχη η μάνα της την έψαχνε και δήλωσε την εξαφάνιση της στην αστυνομία. Παρά τις έρευνες όμως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της. Οί μέρες περνούσαν και ο φόβος όλο και πιο πολύ μεγάλωνε. Ο Σωτήρης που διατηρούσε δεσμό με την Ελευθερία κλήθηκε και ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει που είναι και ότι έχει να την δει πολλές μέρες. Τελικά και ενώ όλοι στην Ξάνθη ήταν ανάσταση με την εξαφάνιση η Ελευθερία τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας λέγοντας ότι είναι καλά και να μην ανησυχούν. Ήταν μαζί με τον άνθρωπο που αγαπούσε, τον Σωτήρη γιατί δεν τον ήθελαν οι γονείς της. Ήταν άνθρωπος της νύχτας, μπράβος και πολλά άλλα όπως έλεγε ο Πάνου.


Σάββατο 1 Αυγούστου του 1997. Ο Άκης Πάνου είχε φτάσει αεροπορικώς από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας και κατευθύνθηκε προς το εξοχικό της οικογένειας στην περιοχή Λεύκη συναντώντας τον γιό του Δημήτρη και την γυναίκα του Άννα. Η Άννα είπε στον γιό της να πάρει τηλέφωνο την Ελευθερία που κατοικούσε μαζί με τον Σωτήρη στην Ξάνθη και να την καλέσει για φαγητό. Ήταν μία ευκαιρία για να συζητήσουν και τα προβλήματα που υπήρχαν για τον δεσμό της. Πράγματι έφτασε στην Λεύκη ενώ ο πατέρας της κοιμόταν. Λίγο αργότερα ήρθε και ο Σωτήρης. Η Ελευθερία ξύπνησε τον πατέρα της με αγκαλιές και φιλιά. Έπειτα κάθισαν όλοι στο τραπέζι για να συζητήσουν πολιτισμένα με διαφορετικό σκοπό ο καθένας. Ο Πάνου ήθελε με κάθε τρόπο να μην συνεχίσει αυτή η σχέση και η κόρη του ήθελε να πείσει τους γονείς της να παντρευτεί τον αγαπημένο της. 

Προσθήκη λεζάντας
Ο Άκης Πάνου δεν ήταν καλά ψυχολογικά και έπινε συνεχώς μπίρες. Τον λόγο πρώτος παίρνει ο Σωτήρης: << Θέλω να ζητήσω επίσημα την κόρη σας να την παντρευτώ και να κάνω οικογένεια μαζί της γιατί την αγαπάω>>. Η απάντηση του Πάνου ήταν σκληρή:<< Καλύτερα να με σκοτώσεις παρά να πάρεις την Ελευθερία μου>>. Ο Σωτήρης απάντησε ότι δεν πήγε στο σπίτι τους ούτε για να απειλήσει ούτε για να σκοτώσει κανέναν. Ο συνθέτης πήρε το όπλο του από τον καναπέ και είπε στον Σωτήρη: <<Παρ'το και ρίξε μου>>. Ο Σωτήρης απάντησε: << ρίξε μου εσύ>>. Αυτό εξόργισε τον Πάνου που πέταξε το όπλο και βγήκε έξω από το σπίτι. Η γυναίκα του το πήρε και σύμφωνα με τα λόγια της Ελευθερίας προσπάθησε να το οπλίσει δύο φορές χωρίς αποτέλεσμα φωνάζοντας στον νεαρό ότι τους προσέβαλε και τους εξευτελίζει. Ο Άκης ακούγοντας την λογομαχία μπήκε μέσα στο σπίτι πήρε το όπλο και πυροβόλησε στον τοίχο πάνω από τον Σωτήρη φωνάζοντας του να φύγει. Ο αγαπημένος της Ελευθερίας βγαίνοντας από το σπίτι τον ακολούθησε ο Πάνου και τον πυροβόλησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στο έδαφος. Αυτή ήταν η απολογία της Ελευθερίας. Έχει ενδιαφέρον όμως να διαβάσουμε και το τι είπε ο ίδιος ο συνθέτης.

<< Μπήκε στο σπίτι μου μία άγνωστη φυσιογνωμία και κατάλαβα ποιος ήταν. Εκείνη την στιγμή πάγωσα και βγήκα αμέσως έξω προσπαθώντας να συγκρατήσω τα νεύρα μου. Μπαίνοντας πάλι μέσα είχα αποφασίσει να προσβάλω τον Σωτήρη Γιαλαμά και να τον κάνω να φύγει από μόνος του. Δεν του έδωσα καθόλου σημασία και είπα στην κόρη μου ότι δεν είναι σωστός τρόπος να φύγει έτσι από το σπίτι της και να την ψάχνουν. Να έχει δεσμό με έναν μπράβο και άνθρωπο της νύχτας. Τότε ο Γιαλαμάς μου είπε ότι δεν είναι μπράβος και ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει παντρευτεί την κόρη μου αφού θα πάρει διαζύγιο από την γυναίκα του. Η ένταση άρχισε να μεγαλώνει στην κουβέντα μας. Επίτηδες τον προσβάλλω όσο μπορώ περισσότερο.Αυτός με θράσος μου απάντησε " εσύ μπορεί να είσαι όνομα, αλλά εγώ είμαι δώδεκα χρόνια στο πεζοδρόμιο". Από εκείνη την ώρα και μετά δεν είχα λογική. Του έδωσα το όπλο και του ειπα " τελείωνέ με". Αυτός απάντησε " ρίξε μου εσύ". Τότε πέταξα το πιστόλι και βγήκα έξω. Ήμουν εκτός εαυτού. Άκουσα λογομαχία της γυναίκας μου με τον Σωτήρη. Μπήκα μέσα ξανά πήρα το όπλο και πυροβόλησα στον τοίχο πάνω από τον Σωτήρη ακούγοντας την γυναίκα μου να λέει ότι ο Γιαλαμάς θέλει να πάρει μαζί του την Ελευθερία. Τον αποκάλεσα αλήτη και τον έδιωξα από το σπίτι. Αυτός πήγε να φύγει και κατεβαίνοντας τα σκαλιά τον πήρα από πίσω. Τότε γύρισε προς το μέρος μου. Πρέπει να με έβρισε και να τον έβρισα. Δεν είχα άλλη άμυνα και τον πυροβόλησα. Είδα έναν μπρατσωμένο άντρα να έρχεται κατά πάνω μου. Πίστευα ότι είχα πυροβολήσει στον αέρα. Βλέποντας τον νεκρό είπα στην γυναίκα και στην κόρη μου να φωνάξουν το 100. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω>>.

Αμέσως μετά ακολούθησε η σύλληψη του μουσικοσυνθέτη και οδηγήθηκε στην αστυνομία της Ξάνθης. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη κατοχή φυσιγγίων. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Μάρτιο του 1998. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Άκη Πάνου σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο Άκης Πάνου ήταν ήδη άρρωστος και η υγεία του επιδεινώθηκε μέσα στις φυλακές. Πήρε άδεια και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομεία χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά στης εφτά Απριλίου του 2000 άφησε την τελευταία του πνοή. Με αυτόν τον τρόπο τελείωσε η ζωή ενός από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας. Για την οικογένεια του όμως δεν υπήρχε μόνο αυτό το τραγικό περιστατικό. Στης εφτά Απριλίου του 2009 βρέθηκε απαγχονισμένο μέσα στο διαμέρισμα του ,στην Αθήνα, το δεύτερο παιδί του ο Στέφανος Πάνου. Τότε έλεγαν ότι το παιδί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε σχέση με τα ναρκωτικά. Το σημαντικότερο πάντως ήταν ότι χάθηκε σε ηλικία 27 χρονών ακριβώς εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ