21 Απριλίου, 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010: Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

 Τον Αύγουστο του 2010 στο Αχλάδι Φθιώτιδας διαδραματίστηκε ένα τραγικό γεγονός που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Στις δύο και δέκα τα ξημερώματα, ο "Κυρ Μήτσος ο ψαράς", όπως τον αποκαλούσαν, πήγαινε  στη βάρκα του για το καθιερωμένο του ψάρεμα. Εκεί συνάντησε μία παρέα δέκα περίπου ατόμων που μετά τη γιορτή της Σωτηρίας κατέβηκαν στην παραλία για να δροσιστούν. Ήταν όλοι φίλοι, κουμπάροι και συγγενείς του δράστη. Η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη με γέλια και τραγούδια απ'όλους. Μία κουβέντα όμως έφερε τον πανικό και τον θάνατο βάφοντας την παραλία με αίμα.
  Του δράστη δεν του άρεσε αυτό που του είπαν και με το μαχαίρι που είχε πάνω του επιτέθηκε στον 52χρονο της παρέας και τον μαχαίρωσε. Επικρατεί πανικός! Ο δράστης φεύγει, πηγαίνει στο σπίτι του και επιστρέφει με μία καραμπίνα. Πυροβολεί τον άτυχο άνδρα που είχε μαχαιρώσει και στρέφει την καραμπίνα πυροβολώντας ένα ζευγάρι που βρισκόταν μπροστά του.
 Ο πρώτος ξάδερφος του δράστη και η εορτάζουσα Σωτηρία πέφτουν νεκροί. Πανικόβλητοι όλοι αρχίζουν και τρέχουν εκτός από μία 25χρονη που λόγο του σοκ που υπέστη έμεινε στο σημείο. Την πυροβολεί και αυτήν.

 Οι φωνές και οι πυροβολισμοί ξυπνάνε τους γείτονες οι οποίοι κλειδώνουν τις πόρτες των σπιτιών τους. Ο μακελάρης θέλει κι άλλο αίμα. Κατευθύνεται στο πρώτο σπίτι που είδε και προσπαθεί να σπάσει την πόρτα χωρίς ευτυχώς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια γυρίζει σπίτι του και ταμπουρώνεται. Ο άνδρας που είχε πυροβοληθεί και μαχαιρωθεί καταφέρνει να φτάσει σε ένα κοντινό σπίτι που του δίνονται οι πρώτες βοήθειες. Εκείνη την ώρα καταφθάνει το ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Ο δράστης πυροβολεί εναντίον τους και δεν τους αφήνει να πλησιάσουν τραυματίες και νεκρούς που βρίσκονταν στην παραλία, καθώς για να φθάσουν εκεί έπρεπε να περάσουν από το στενό που ήταν το σπίτι του. Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και φτάνουν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μία ομάδα των ΕΚΑΜ από τη Λαμία. Ο δράστης πυροβολεί εναντίων τους. Μέσα στο σπίτι βρίσκεται η γυναίκα του και το μόλις 3 μηνών εγγονάκι του.

  
Ο ΦΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ
Ύστερα από διαπραγματεύσεις και παρακλήσεις, επιτρέπει στο γαμπρό του να μπει στο σπίτι και να πάρει το μωρό και τη πεθερά του, για να τους φυγαδεύσει. Εν τω μεταξύ το ΕΚΑΒ έχει φτάσει στην παραλία από άλλο δρόμο και έχει παραλάβει, μετά από πολύ ώρα βέβαια, τραυματίες και νεκρούς. Η αστυνομία μαζί με άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που κλήθηκαν επειγόντως από την Αθήνα, έχουν περικυκλώσει το σπίτι του φονιά. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει. Πυροβολεί εν ψυχρώ όποιον τολμήσει να το κάνει. Στις 8.10 το πρωί ο δράστης βγαίνει από το πίσω μέρος του σπιτιού και κατευθύνεται προς την παραλία. Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, τον καλούν να παραδοθεί και αυτός απαντά με πυροβολισμούς. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ μη θέλοντας να αφήσουν το δράστη να πλησιάσει οπλισμένος άλλους κατοίκους του οικισμού, τον πυροβολούν και τον τραυματίζουν. Στις 8.50΄το ασθενοφόρο μεταφέρει τον 68χρονο "μακελάρη" στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 
 
ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ
Σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ο 52χρονος, ενώ στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας διακομίσθηκε η 25χρονη , για να χειρουργηθεί, που τραυματίστηκε στο πρόσωπο και κινδυνεύει να χάσει το ένα της μάτι. Τελικά η 25χρονη κοπέλα και μητέρα ενός παιδιού χάνει το φώς της. Ένα ακόμα τραγικό γεγονός συνέβη πριν λίγες μέρες. Ο δολοφόνος αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους λόγω προβλημάτων υγείας μόλις μετά από περίπου έξι χρόνια φυλάκισης. Η απόφαση αυτή όπως είναι φυσικό έχει εξοργίσει τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων. Ο απολογισμός από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός είναι δύο νεκροί, τρείς σοβαρά τραυματίες και ο δράστης ελεύθερος.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

ΖΩΔΙΑ


ΚΑΙΡΟΣ